Mer än bara en brottmålsbyrå

Lewis Langley & Partners rekryterar ny biträdande jurist

Om oss och vad vi erbjuder

Lewis Langley & Partners är en brottmålsbyrå som också arbetar med bl.a. migrationsrätt, familjerätt och socialrätt. Våra klienter befinner sig ofta i utsatta och svåra livssituationer och vi gör vårt yttersta för att med kvalitet, service och professionalitet hjälpa dem att på bästa sätt lösa sina juridiska problem. 

Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med varierande rättsområden under tiden som biträdande jurist och på sikt en möjlighet till specialisering inom de områden som intresserar dig mest utöver brottmål. Vi erbjuder också de fördelar som följer av att vara en del av en väletablerad humanjuridisk advokatbyrå där vi tar ett stort utbildningsansvar för våra biträdande jurister.

Om dig och vad vi önskar 

Vi söker dig som är jurist med erfarenhet från domstol, advokatbyrå eller liknande. Vi vill att du brinner för brottmål men också att du har ett starkt intresse av andra rättsområden som migrationsrätt, familjerätt och/eller socialrätt. Har du också ett intresse för den enskilda människan och engagemanget, uthålligheten och styrkan som krävs för att hantera utmanande juridiska frågeställningar och klienter i utsatta situationer så är vi advokatbyrån för dig. 

Vår verksamhet kräver att du redan har viss erfarenhet av förfarandet i domstol och att du har förmåga att relativt snabbt arbeta självständigt med egna klienter och ärenden. Det är viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och har förståelse för den kommande advokatrollens särskilda krav.

Genomförd notarietjänstgöring eller tidigare erfarenhet som biträdande jurist vid humanjuridisk advokatbyrå eller annan liknande arbetslivserfarenhet efter juristprogrammet är ett krav. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ditt engagemang och din drivkraft att utvecklas. Är du målmedveten, ambitiös, villig att lära och utvecklas och kan leverera med hög kvalité och samtidigt trivs med att arbeta i ett högt tempo är du troligen den vi söker. Behärskar du något annat språk än svenska och engelska är detta meriterande. 

Om ansökningsförfarandet

Din ansökan, innehållande ett personligt brev, CV, betyg från juristprogrammet och andra intyg eller handlingar du önskar åberopa, skickar du till advokat Anna Dahlbom Langley, anna.dahlbom@lewislaw.se. Skriv ”Ansökan biträdande jurist” i ämnesraden.

Tillträde sker i juni 2021 eller enligt överenskommelse. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt och senast 17 maj då intervjuer sker löpande. Fullständig konfidentialitet utlovas till dess att ett avtal har ingåtts. 

08-411 36 06