Mer än bara en brottmålsbyrå

Lewis Langley & Partners rekryterar ny biträdande jurist

Är du jurist med erfarenhet från domstol, advokatbyrå eller liknande? Brinner du för brottmål och vill bli försvarsadvokat men har också ett intresse av andra rättsområden som migrationsrätt, familjerätt, socialrätt eller arbetsrätt? 

Har du ett intresse för den enskilda människan och engagemanget, uthålligheten och styrkan som krävs för att hantera utmanande juridiska frågeställningar och klienter i utsatta situationer? Vill du utvecklas som biträdande jurist till att bli en framgångsrik advokat? Då är vi advokatbyrån för dig.

Lewis Langley & Partners ger klienterna ett framgångsrikt försvar men är mer än bara en brottmålsbyrå. Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med varierande rättsområden under tiden som biträdande jurist och på sikt en möjlighet till specialisering inom de områden som intresserar dig mest utöver brottmål. Vi erbjuder också de fördelar som följer av att vara en del av en väletablerad humanjuridisk advokatbyrå där vi tar ett stort utbildningsansvar för våra biträdande jurister.

Vår verksamhet kräver att du är väl förtrogen med förfarandet i domstol och att du relativt omgående har förmåga att arbeta självständigt med egna klienter och ärenden. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har förståelse för den kommande advokatrollens särskilda krav. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ditt engagemang och drivkraft att utvecklas med målsättningen att bli advokat. 

Är du målmedveten, ambitiös, villig att lära och utvecklas och kan leverera med hög kvalité och samtidigt trivs med att arbeta i ett högt tempo är du troligen den vi söker. 

Genomförd notarietjänstgöring eller tidigare erfarenhet som biträdande jurist vid humanjuridisk advokatbyrå eller liknande arbetslivserfarenhet efter juristprogrammet är ett krav. 

Din ansökan, innehållande ett personligt brev, CV, betyg från juristprogrammet och andra intyg eller handlingar du önskar åberopa, skickar du till advokat Anna Dahlbom Langley, anna.dahlbom@lewislaw.se. Skriv ”Ansökan biträdande jurist” i ämnesraden.

Tillträde sker i maj 2019 eller annars enligt överenskommelse. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt och senast 12 april 2019 då intervjuer sker löpande. 

Fullständig konfidentialitet utlovas till dess att ett avtal har ingåtts. 

08-411 36 06