Lewis Langley & Partners

Mer än bara en brottmålsbyrå

Elva kvinnor rånades i Kista – gärningsmannen döms till fem års fängelse. Anna Dahlbom Langley företrädde tio av kvinnorna.

Fem års fängelse blev domen för den man som stod åtalad för väpnade rån och rånförsök mot elva personer i Kista i somras. Rånen har skett mot ensamma kvinnor med ett pistolliknande föremål. Flera av kvinnorna har hotats till livet upprepade gånger. Du kan läsa mer om domen här.

33-åring döms för mord på hyresvärd – kunde inte betala hyran. Advokat Anna Dahlbom Langley företräder hyresvärdens familj.

33-åringen hyrde ett rum med egen ingång i anslutning till den mördade kvinnans lägenhet i Sundbyberg. Mannen flyttande in sommaren 2017 och berättar att han efter en tid inte längre hade råd att betala hyran. Hyresskulden var uppe i cirka 10 000 kronor när han kvällen den 26 april knivhögg sin hyresvärd. Du kan läsa mer om faller här!

Advokat Anna Dahlbom Langley i DN – Tre år efter friande dom, nu får föräldrarna tillbaka sina barn

I februari 2015 omhändertogs två spädbarn efter tecken på så kallat skakvåld, och pappan åtalades för barnmisshandel.

Advokat Anna Dahlbom Langley har företrätt pappan sedan processen i Hovrätten och fram till idag. Hovrätten friade pappan från alla misstankar. Men det har ändå krävts ytterligare rättsprocesser i nästan tre år för föräldrarna att få återförenas med sina barn. Du kan läsa mer om fallet i en artikel från DN här.

Kenneth Lewis, Peter Lindahl och Linus Gardell i SVT Opinion om dödsfall i samband med omhändertaganden av polisen

Mellan år 2013 och år 2017 anmäldes 26 dödsfall i samband med omhändertaganden av polisen. JO har vid flera tillfällen riktat kritik mot Polismyndighetens agerande i samband med dödsfallen. Kenneth Lewis, Peter Lindahl och Linus Gardell konstaterar med oro att polisen inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att komma till rätta med problemen. Läs hela artikeln här.

Advokat Peter Lindahl går in som ny delägare i Lewis Langley & Partners

Advokat Peter Lindahl har nu gått in som ny delägare på Lewis Langley & Partners. Peter Lindahl började arbeta på advokatbyrån år 2011 som biträdande jurist och blev sedermera advokat. Han arbetar främst med brottmål och migrationsrätt genom frågor om arbetstillstånd och uppehållsrätt. Peter Lindahl är en av Sveriges absolut främsta advokater gällande arbetstillstånd och företräder ett antal av Sveriges största företag gällande just arbetstillstånd för deras anställda.

Lewis Langley & Partners är mycket glada över att Peter Lindahl blivit delägare och ser fram emot det positiva tillskott som hans delägarskap kommer att innebära för advokatbyrån och verksamheten.

Advokat Anna Dahlbom Langley intervjuas i Dagens Nyheter

Advokat Anna Dahlbom Langley intervjuas i Dagens Nyheter angående den fällande domen mot Peter Madsen avseende mordet på Kim Wall. Bevisningen har varit stark och de tveksamheter som funnits angående dödsorsaken var inte tillräckliga för att fria Peter Madsen då mycket stark bevisning fanns i övrigt. Läs artikeln med fler kommentarer av Anna Dahlbom Langley här.

Nytt namn och ny adress!

Från och med den 15 januari finns advokatbyrån på adressen Gamla Brogatan 11, hörnet vid Drottninggatan/Gamla Brogatan upp mot Hötorget. I samband med flytten har vi också bytt namn till Lewis Langley & Partners. Våra kontaktuppgifter genom telefon och mail är fortfarande samma som tidigare. Välkommen att kontakta oss!

Advokat Kenneth Lewis kommenterar de försämrade pensionerna i Göteborgsposten

Tjänstepensionerna försämras för 150 000 pensionärer och advokat Kenneth Lewis ser tydliga paralleller med vad som hände på 1990-talet då han företrädde flertalet pensionärer i flera uppmärksammade pensionsmål. Läs artikeln där han intervjuas i Göteborgsposten här.

Artikel i Magasinet Paragraf av advokat Anna Dahlbom Langley angående #metoo och #medvilkenrätt

Artikel av advokat Anna Dahlbom Langley i Magasinet Paragraf angående #metoo och #medvilkenrätt och vikten av att kvinnor som vill anmäla sexuella övergrepp som skett längre tillbaka i tiden inte skuldbeläggs. Läs artikeln här.

Friande dom i mål angående efterforskningsförbudet där advokat Kenneth Lewis var försvarare

Idag kom domen från hovrätten angående efterforskningsförbudet där advokat Kenneth Lewis var försvarare. Klienten dömdes i tingsrätten men frias nu i hovrätten på grund av bristande uppsåt. En stor upprättelse för klienten som konsekvent nekat till brott. Läs artikeln där advokat Kenneth Lewis intervjuas i Expressen/GT här.

Advokat Kenneth Lewis intervjuas i Sveriges Radio

Artikel från Sveriges Radio angående NMR:s demonstration i Göteborg och plakaten med namngivna journalister och författare. Advokat Kenneth Lewis intervjuas i inslaget. Läs artikeln och lyssna på inslaget här.

Advokat Kenneth Lewis intervjuas av Dagens Eko angående demonstrationerna i Göteborg

Under helgen demonstrerade NMR i Göteborg och bar plakat med bilder av namngivna journalister. Agerandet kan utgöra förtal anser advokat Kenneth Lewis som intervjuades i Dagens Eko. Lyssna på intervjun här.

Artikel i SvD Debatt av biträdande jurist Linus Gardell angående riskerna när misstankar om våldtäkt inte utreds.

Polisen måste utreda misstankar om våldtäkt trots resursbrist. Att inte utreda dessa brott kan vara skadeståndsgrundande enligt Europakonventionen. Läs artikeln av biträdande jurist Linus Gardell här.

Lewis & Partners erbjuder praktik under hösten 2017

Lewis & Partners erbjuder praktik under tio veckor för juriststudenter under första delen av höstterminen 2017 med start i slutet av augusti enligt överenskommelse. Praktikplatsen riktar sig främst till dig som skriver examensarbete men även i övrigt då vi tar emot ansökningar från studenter på termin 7 och framåt.

Som praktikant hos Lewis & Partners kommer du få bistå advokaterna och juristerna i det dagliga arbetet med rättsutredningar, upprätta utkast till inlagor, skrivelser och överklaganden till domstolar och myndigheter. Du kommer också få möjlighet att följa med advokaterna och juristerna på förhandlingar i domstol och på möten med klienter.

Vi söker dig som har ett stort intresse för våra rättsområden och som har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan skall innehålla ett personligt brev, CV, betygsutdrag och eventuella övriga handlingar du vill åberopa. Ansökan behöver inkomma senast den 31 maj 2017.

Eventuella frågor om praktik samt ansökan skickas till advokat Rebecka Lewis, rebecka.lewis@lewislaw.se Ange ”Praktik” i ämnesraden.

Artikel i Dagens Juridik av advokat Anna Dahlbom angående polisens förhörsmetoder

Polisens förhörsmetoder måste granskas av försvarare anser advokat Anna Dahlbom i artikeln i Dagens Juridik. Läs artikeln här.

Svea hovrätt ändrar tingsrättens dom och frikänner advokat Anna Dahlboms klient från grova sexuella övergrepp mot barn

I tingsrätten dömdes klienten till två års fängelse för grova sexuella övergrepp mot barn. I hovrätten tog advokat Anna Dahlbom över som ny försvarare och idag kom hovrättens dom där klienten helt riktigt frikänns på alla punkter. Läs artikeln om målet i Dagens Nyheter här.

08-411 36 06