Lewis Langley & Partners

Mer än bara en brottmålsbyrå

Advokat Anna Dahlbom Langley i DN – Tre år efter friande dom, nu får föräldrarna tillbaka sina barn

I februari 2015 omhändertogs två spädbarn efter tecken på så kallat skakvåld, och pappan åtalades för barnmisshandel.

Advokat Anna Dahlbom Langley har företrätt pappan sedan processen i Hovrätten och fram till idag. Hovrätten friade pappan från alla misstankar. Men det har ändå krävts ytterligare rättsprocesser i nästan tre år för föräldrarna att få återförenas med sina barn. Du kan läsa mer om fallet i en artikel från DN här.

Kenneth Lewis, Peter Lindahl och Linus Gardell i SVT Opinion om dödsfall i samband med omhändertaganden av polisen

Mellan år 2013 och år 2017 anmäldes 26 dödsfall i samband med omhändertaganden av polisen. JO har vid flera tillfällen riktat kritik mot Polismyndighetens agerande i samband med dödsfallen. Kenneth Lewis, Peter Lindahl och Linus Gardell konstaterar med oro att polisen inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att komma till rätta med problemen. Läs hela artikeln här.

Advokat Peter Lindahl går in som ny delägare i Lewis Langley & Partners

Advokat Peter Lindahl har nu gått in som ny delägare på Lewis Langley & Partners. Peter Lindahl började arbeta på advokatbyrån år 2011 som biträdande jurist och blev sedermera advokat. Han arbetar främst med brottmål och migrationsrätt genom frågor om arbetstillstånd och uppehållsrätt. Peter Lindahl är en av Sveriges absolut främsta advokater gällande arbetstillstånd och företräder ett antal av Sveriges största företag gällande just arbetstillstånd för deras anställda.

Lewis Langley & Partners är mycket glada över att Peter Lindahl blivit delägare och ser fram emot det positiva tillskott som hans delägarskap kommer att innebära för advokatbyrån och verksamheten.

Advokat Anna Dahlbom Langley intervjuas i Dagens Nyheter

Advokat Anna Dahlbom Langley intervjuas i Dagens Nyheter angående den fällande domen mot Peter Madsen avseende mordet på Kim Wall. Bevisningen har varit stark och de tveksamheter som funnits angående dödsorsaken var inte tillräckliga för att fria Peter Madsen då mycket stark bevisning fanns i övrigt. Läs artikeln med fler kommentarer av Anna Dahlbom Langley här.

Nytt namn och ny adress!

Från och med den 15 januari finns advokatbyrån på adressen Gamla Brogatan 11, hörnet vid Drottninggatan/Gamla Brogatan upp mot Hötorget. I samband med flytten har vi också bytt namn till Lewis Langley & Partners. Våra kontaktuppgifter genom telefon och mail är fortfarande samma som tidigare. Välkommen att kontakta oss!

Advokat Kenneth Lewis kommenterar de försämrade pensionerna i Göteborgsposten

Tjänstepensionerna försämras för 150 000 pensionärer och advokat Kenneth Lewis ser tydliga paralleller med vad som hände på 1990-talet då han företrädde flertalet pensionärer i flera uppmärksammade pensionsmål. Läs artikeln där han intervjuas i Göteborgsposten här.

Artikel i Magasinet Paragraf av advokat Anna Dahlbom Langley angående #metoo och #medvilkenrätt

Artikel av advokat Anna Dahlbom Langley i Magasinet Paragraf angående #metoo och #medvilkenrätt och vikten av att kvinnor som vill anmäla sexuella övergrepp som skett längre tillbaka i tiden inte skuldbeläggs. Läs artikeln här.

Friande dom i mål angående efterforskningsförbudet där advokat Kenneth Lewis var försvarare

Idag kom domen från hovrätten angående efterforskningsförbudet där advokat Kenneth Lewis var försvarare. Klienten dömdes i tingsrätten men frias nu i hovrätten på grund av bristande uppsåt. En stor upprättelse för klienten som konsekvent nekat till brott. Läs artikeln där advokat Kenneth Lewis intervjuas i Expressen/GT här.

Advokat Kenneth Lewis intervjuas i Sveriges Radio

Artikel från Sveriges Radio angående NMR:s demonstration i Göteborg och plakaten med namngivna journalister och författare. Advokat Kenneth Lewis intervjuas i inslaget. Läs artikeln och lyssna på inslaget här.

Advokat Kenneth Lewis intervjuas av Dagens Eko angående demonstrationerna i Göteborg

Under helgen demonstrerade NMR i Göteborg och bar plakat med bilder av namngivna journalister. Agerandet kan utgöra förtal anser advokat Kenneth Lewis som intervjuades i Dagens Eko. Lyssna på intervjun här.

Artikel i SvD Debatt av biträdande jurist Linus Gardell angående riskerna när misstankar om våldtäkt inte utreds.

Polisen måste utreda misstankar om våldtäkt trots resursbrist. Att inte utreda dessa brott kan vara skadeståndsgrundande enligt Europakonventionen. Läs artikeln av biträdande jurist Linus Gardell här.

Lewis & Partners erbjuder praktik under hösten 2017

Lewis & Partners erbjuder praktik under tio veckor för juriststudenter under första delen av höstterminen 2017 med start i slutet av augusti enligt överenskommelse. Praktikplatsen riktar sig främst till dig som skriver examensarbete men även i övrigt då vi tar emot ansökningar från studenter på termin 7 och framåt.

Som praktikant hos Lewis & Partners kommer du få bistå advokaterna och juristerna i det dagliga arbetet med rättsutredningar, upprätta utkast till inlagor, skrivelser och överklaganden till domstolar och myndigheter. Du kommer också få möjlighet att följa med advokaterna och juristerna på förhandlingar i domstol och på möten med klienter.

Vi söker dig som har ett stort intresse för våra rättsområden och som har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan skall innehålla ett personligt brev, CV, betygsutdrag och eventuella övriga handlingar du vill åberopa. Ansökan behöver inkomma senast den 31 maj 2017.

Eventuella frågor om praktik samt ansökan skickas till advokat Rebecka Lewis, rebecka.lewis@lewislaw.se Ange ”Praktik” i ämnesraden.

Artikel i Dagens Juridik av advokat Anna Dahlbom angående polisens förhörsmetoder

Polisens förhörsmetoder måste granskas av försvarare anser advokat Anna Dahlbom i artikeln i Dagens Juridik. Läs artikeln här.

Svea hovrätt ändrar tingsrättens dom och frikänner advokat Anna Dahlboms klient från grova sexuella övergrepp mot barn

I tingsrätten dömdes klienten till två års fängelse för grova sexuella övergrepp mot barn. I hovrätten tog advokat Anna Dahlbom över som ny försvarare och idag kom hovrättens dom där klienten helt riktigt frikänns på alla punkter. Läs artikeln om målet i Dagens Nyheter här.

Debattartikel i Dagens Juridik av advokat Peter Lindahl

Advokat Peter Lindahl var försvarare åt den rumänske mannen som skulle utlämnas till Rumänien. Utlämningen stoppades av de svenska domstolarna som ansåg att det skulle strida mot de mänskliga rättigheterna att utlämna honom. Advokat Peter Lindahl skriver i Dagens Juridik om varför det var rätt att stoppa utlämningen. Läs artikeln här.

Lewis & Partners förstärker verksamheten med ytterligare en biträdande jurist

Är du jurist med erfarenhet från domstol, advokatbyrå eller liknande? Brinner du för brottmål men vill även kunna behärska andra rättsområden som klienterna berörs av? Har du ett intresse för den enskilda människan och engagemanget, uthålligheten och styrkan som krävs för att hantera utmanande juridiska frågeställningar och klienter i utsatta situationer? Då är vi advokatbyrån för dig.

Lewis & Partners är mer än bara en brottmålsbyrå. Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med varierande rättsområden som migrationsrätt, familjerätt, socialrätt, civilrätt och europarätt och självfallet även brottmål. Vi erbjuder på sikt en möjlighet till specialisering inom de områden som du brinner mest för. Vi erbjuder också de fördelar som följer av att vara en del av en mindre advokatbyrå där vi tar ett stort utbildningsansvar för våra biträdande jurister.

Vår verksamhet kräver att du är väl förtrogen med förfarandet i domstol och att du inom en snar framtid har förmåga att arbeta självständigt med egna klienter och ärenden. Vi ser därför gärna att du har genomfört notarietjänstgöring eller har tidigare erfarenhet av arbete vid advokatbyrå eller liknande.

Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ditt engagemang och din drivkraft att hjälpa människor i utsatta situationer. Är du flexibel, villig att lära och utvecklas och en juridisk problemlösare som gillar att arbeta i ett högt tempo är du troligen den vi söker.

Din ansökan, innehållande ett personligt brev, CV, betyg från juristlinjen och andra handlingar du önskar åberopa, skickar du till advokat Anna Dahlbom, anna.dahlbom@lewislaw.se. Skriv ”Ansökan biträdande jurist” i ämnesraden.

Tillträde enligt överenskommelse i februari 2017. Vi ser fram emot att få din ansökan snarast och senast 2 december 2016 då intervjuer sker löpande.

08-411 36 06